Wil je graag meer informatie over de wakkertijden van je 12 maanden oude baby? In deze blog hebben we een handig overzicht gemaakt van de aanbevolen wakkertijden voor baby's van deze leeftijd. Daarnaast delen we belangrijke informatie over de slaapbehoeften van je kindje en vertellen we meer over de ontwikkelingen die je baby doormaakt rond deze fase van zijn of haar leven.
Wakkertijden baby 12 maanden
De wakkertijd is de tijdsperiode waarin je baby wakker kan blijven tussen twee slaapjes door. Het is van groot belang om de gemiddelde wakkertijd in de gaten te houden om te voorkomen dat je baby oververmoeid raakt voordat hij of zij weer gaat slapen. Voldoende slaap speelt een cruciale rol in de gezonde ontwikkeling van je baby.
Wat zijn de wakkertijden van een baby van 12 maanden oud?
Voor een baby van 11 maanden is de gemiddelde wakkertijd ongeveer 3 uur. De meeste baby's van deze leeftijd nemen dutjes van ongeveer 1 tot anderhalf uur per dag. Gewoonlijk heeft je kindje op deze leeftijd behoefte aan 2 dutjes per dag. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je kleintje 's avonds langer door kan slapen!
Slaapbehoefte baby 12 maanden
In dit schema hebben we de gemiddelde slaapbehoefte van een baby van 12 maanden beschreven. Let op! Dit gaat om een gemiddelde en zegt dus niks over jouw kindje als individu. Iedere baby heeft zo zijn of haar eigen slaapbehoeften. Je moet als ouder zelf goed in de gaten houden of je kindje voldoende slaap krijgt.
- Uren slaap totaal: 12 tot 14
- Gemiddelde wakkertijd: 3 uur
- Totaal aantal uurtjes slapen overdag: 2,5 tot 3 uur
- Totaal aantal uurtjes slapen ’s nachts: 10 tot 12 uur
- Geschreven door onze slaapcoaches!
- Voorbeeldroutines voor elke leeftijdsgroep 0 t/m 4 jaar
- Ontdek het belang van een gezonde slaaproutine
- Leer wat wakkertijden en slaapsignalen zijn
- Stap-voor-stap leren inbakeren!
- Slaapveiligheid, alle basics
- Doorslapen, valt het echt te leren?
Baby 12 maanden - ontwikkelingen
Baby's van 12 maanden kunnen zitten zonder hulp, optrekken aan meubels en beginnen met staan en lopen. Daarnaast kunnen ze vaak al enkele woordjes spreken, reageren op geluiden, geuren, texturen en enkele eenvoudige instructies. Verder kunnen baby’s zelf al wat eerste hapjes nemen (met knoeien!) en begrijpen ze dagelijkse routines.
Nooit meer twijfels over slaap, (op)voeding of gedrag?
Als ouder sta je vaak voor veranderingen en twijfels. Daar komt ook nog eens bij kijken dat je je soms afvraagt of het gedrag van je kind normaal is? Deze gedachten kunnen soms overweldigend zijn en voor een hoop stress zorgen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing voor jou! Wij hebben een levendige community opgezet waar je onbeperkt vragen kunt stellen aan onze gecertificeerde slaapcoaches en pedagogen.
Daarnaast kun je jouw ervaringen delen met andere ouders die vergelijkbare situaties hebben meegemaakt. In deze community heb je ook toegang tot een waardevolle "slaap-universiteit" waar je handige videocolleges kunt volgen. Hierin geven we stap voor stap uitleg over hoe je kunt omgaan met veelvoorkomende slaapproblemen. Of je nu advies nodig hebt over dutjes, bedtijd routines, of slaapgewoonten, onze experts staan voor je klaar om je te ondersteunen bij de uitdagingen van het ouderschap. En het beste is: je kunt het nu gratis uitproberen!