Wil je meer weten over de wakkertijden van je kindje? In deze blog hebben we een handig overzicht gemaakt van de wakkertijden voor baby’s van 11 maanden oud. Daarnaast geven we informatie over de slaapbehoeften van je kindje en vertellen we meer over de ontwikkelingen die je baby doormaakt rond deze leeftijd.
Wakkertijden baby 11 maanden
De wakkertijd is de periode waarin je baby wakker kan blijven tussen twee slaapjes door. Het is belangrijk om de gemiddelde wakkertijd in de gaten te houden om te voorkomen dat je baby te vermoeid raakt voordat je hem of haar op bed legt. Dit is cruciaal voor de ontwikkeling van je baby, omdat het ervoor zorgt dat je kleine gedurende dag voldoende slaap krijgt.
Wat zijn de wakkertijden van een baby van 11 maanden oud?
Een baby van 11 maanden heeft een gemiddelde wakkertijd van 3 uur. De meeste baby’s slapen rond deze leeftijd in dutjes van 1 tot anderhalf uur per dag. Doorgaans heeft je kindje 2 dutjes per dag nodig op deze leeftijd. Dit betekent ook dat je kleintje ‘s avonds langer door zal slapen! Hang de vlag maar uit dus!
Slaapbehoefte baby 11 maanden
Onderstaande schema geeft een overzicht van de slaapbehoeften van een baby van 11 maanden oud. Deze tijden verschillen per kindje. Het is belangrijk om je kindje zelf goed in de gaten te houden. Krijgt hij of zij wel voldoende slaap? Of slaapt je kleine te lang? Het kan goed zijn dat jouw baby heel andere slaapbehoeften heeft.
- Uren slaap totaal: 12 tot 14
- Gemiddelde wakkertijd: 3 uur
- Totaal aantal uurtjes slapen overdag: 2,5 tot 3 uur
- Totaal aantal uurtjes slapen ’s nachts: 10 tot 12 uur
- Geschreven door onze slaapcoaches!
- Voorbeeldroutines voor elke leeftijdsgroep 0 t/m 4 jaar
- Ontdek het belang van een gezonde slaaproutine
- Leer wat wakkertijden en slaapsignalen zijn
- Stap-voor-stap leren inbakeren!
- Slaapveiligheid, alle basics
- Doorslapen, valt het echt te leren?
Baby 11 maanden - ontwikkelingen
Wanneer je baby 11 maanden oud is, groeit deze nog flink! Zowel fysiek als mentaal zijn er duidelijk nieuwe ontwikkelingen zichtbaar. De meeste kindjes kunnen op deze leeftijd al zelfstandig zitten, babbelen en andere sociale vaardigheden ontwikkelen. Je kleine gaat gezichten steeds beter herkennen en zal ook steeds meer geluiden en gezichten die je maakt proberen na te apen.
Het is belangrijk om te onthouden dat de ontwikkeling van elk kind individueel kan verschillen. Maak jij je zorgen over de ontwikkeling of groei van je kleine? Raadpleeg dan altijd een professionele zorgverlener.
Nooit meer twijfels over slaap, (op)voeding of gedrag?
Als ouder wordt je vaak geconfronteerd met veranderingen. Daardoor kunnen twijfels opspelen. Vraag jij je wel eens af of het gedrag van je baby normaal is? Of dat je wel goed genoeg bent als ouder? Al die gedachten kunnen soms overweldigend voelen. Gelukkig hebben we de perfecte oplossing voor je. Wij hebben een bloeiende community opgericht waar je onbeperkt vragen kunt stellen aan onze gecertificeerde slaapcoaches en pedagogen.
Daarnaast kun je jouw ervaringen delen met andere ouders, die vergelijkbare situaties hebben meegemaakt. In deze community heb je ook toegang tot een heuse slaap-universiteit. Hier volg je handige videocolleges waarin we stap voor stap uitleg geven over hoe je om kunt gaan met veel voorkomende slaapproblemen. Probeer het nu gratis uit!